Ingyenes konzultáció!

Csontkovács - Csontkovácsolás

Testünk vázát csontjaink adják, tartópillére a gerincünk, s ezeket a csontokat az izületeink kapcsolják össze. Sajnos napjainkban is egyre többen tapasztalnak izületi fájdalmakat, találkoznak gerincproblémával. Egyes források szerint már 5000 évvel ezelőtt ilyen esetekben a csontkovácsolást alkalmazták, mint gyógymódot. A csontkovács speciális technikák segítségével „rakta helyre” az izületeket, ezáltal gyors és fájdalommentes gyógyulást érve el. A gyógykovács, csontkovács, csontrakó, stb. mindig jelenvolt a magyarság történelmében mint segítő személy.

Az izületeknek nincsen önálló vérkeringésük, ellátásuk az izmokon keresztül történik. Ezért gerinc vagy izületi panaszok esetén, elsőként bevezető masszázzsal készítem elő az ízületeket és az izmokat a további beavatkozásra. Mindez speciális toló – nyomó mozdulatokkal történik, így ellazulnak a merev, letapadt izmok, amik a fájó izületet körülveszik. Így az elmozdult, összecsúszott csigolyák, izületek maguktól is helyre mozdulnak. S az anatómiailag helyes pozícióba került izületek már nem okoznak többé fájdalmat. Megszűnnek vagy csökkennek a kialakult blokkok, idegnyomások. Felszabadulnak az energiapályák is, megindul a testben a megfelelő energiaáramlás, segítséget nyújtva az öngyógyításban! Azt azonban tudni kell, hogy bizonyos esetekben a gyógyulás nem azonnal következik be, a szervezetnek szüksége van néhány napra, míg a változás bekövetkezik.

Ma már tudjuk, hogy a mozgásszervi betegségeken kívül számos belső szervi elváltozást is okozhat a csigolyák és porcok elcsúszása, meszesedése. Ezért is fontos, hogy testünk ezen részeire is kellő figyelmet és gondoskodást fordítsunk. Az általam alkalmazott technikákkal ellazítom az izmokat, karbantartom az izületeket. Így a kezelés után a közérzet is jelentősen javul. Véget ér a krónikus fejfájás és fáradékonyság is.

A csontkovácsolás nem fájdalmas, mellékhatások nélkül jelentős javulást érhetünk el vele az állapotunkban.

Ajánlott mozgásszervi megbetegedések, gerinc-, derék-, hát- és izületi fájdalmak, fejfájás, szédülés, migrén, egyensúlyzavarok, nyaki fájdalmak, gerincferdülés, lumbágó, isiász, idegszál-becsípődés, lúdtalp, alagút szindrómák, végtagfájdalmak és végtagzsibbadások, porckorongsérv, izületi mozgások beszűkülése esetén. Segítségével az izületi kopások megelőzhetők.